En del af den forebyggende behandling er  at vaccinere hunden eller katten mod en række sygdomme.

I Danmark vaccinerer vi  katte for kattesyge , katteinfluenza og katteleukemi, samt nogen gange mod chlamydia. Hunde vaccineres for hundesyge, smitsom leverbetændelse, parvovirus, kennelhoste og leptospirose.

For både hunde og katte gælder det at de skal have en vaccine, der dækker alle sygdommene ved “basis” vaccinationerne som helt unge dyr ( minimum 2 vaccinationer) og ved den første årlige revaccination.

Herefter revaccinerer vi årligt med de vacciner, som kræver dette – andre vacciner kan man nøjes med at give hvert 3. år.

Skal du rejse til udlandet med din hund eller kat?

​Hvis du skal rejse udenlands med din hund eller kat, gælder følgende regler:

  1. Hunden eller katten skal være mærket med en chip.
  2. Den skal være vaccineret mod rabies. Dette kan tidligst foretages når hunden eller katten er 12 uger gammel.
  3. Rabiesvaccinationen skal være foretaget mindst 3 uger inden afrejsen.
  4. Der skal laves et pas til hunden eller katten. Dette er noget vi kan gøre her på klinikken
  5. Nogen gange kræves yderligere attester eller undersøgelser hvis du skal rejse til visse lande, specielt dem udenfor EU, Du er velkommen til at spørge os – men du kan også søge information på fødevarestyrelsens hjemmeside her.

​Vigtigt vedrørende kæledyrspas:

I slutningen af 2014 blev udformningen af kæledyrspassene ændret således at der i de nye pas er lidt mere sikkerhed mod forfalskninger. Der er i de nye pas en laminering på de sider, hvor oplysningerne om dyret og især om chipnummeret står.

De gamle pas er stadigt gyldige så længe fristen for revaccination overholdes. Men fødevaredirektoratet har bestemt, at der skal laves et NYT pas hvis fristen for revaccinations IKKE overholdes.

Derfor er det vigtigt lige at holde øje med disse datoer.

Kontakt os hvis du har spørgsmål om vaccinationer, eller hvis du vil bestille tid til vaccination af din hund eller kat.