Vi har åbent alle hverdage fra 8-17.

Kontakt os på tlf: 65 95 80 03, hvis du har brug for hjælp til et sygt eller skadet dyr.

Udenfor normal åbningstid henvises til vores døgnvagt.


​Klinikken:

Vores vigtigste opgave er at forebygge sygdom. Derfor anbefaler vi regelmæssige sundhedseftersyn af din hund eller kat. Ved sundhedseftersynet gennemgås dyret grundigt og der fokuseres på de specielle forhold, som har betydning for den aldersgruppe dit dyr har – lige fra de tidlige hvalpe-/ killinge- problemer – til den sidste fase af dyrets liv. Er dyret sundt og rask, og er det tid for en vaccination, udføres denne ofte i forbindelse med sundhedseftersynet.

Sådan finder du vej til klinikken – tryk HER


Operationer:

Udover de almindeligt forekommende operationer – som f.eks. sterilisationer og kastrationer, har vi stor rutine i mere specielle operationer, som f.eks. korsbåndsoperationer og andre kirurgiske indgreb i knæleddet, mave/tarmoperationer, operation for blæresten m.v. Vi har stor erfaring i at bedøve dyr og kan tilbyde både injektions- og inhalationsnarkose.

Røntgenundersøgelser:

Vi udfører såvel afklarende undersøgelser af knogler eller bløddele, som rutinemæssige undersøgelser for f.eks. hofteleds- eller albueledsdysplasi.


Scanning:

Scanninger er en vigtig del af diagnosticering af bl.a. drægtighed, prostatalidelser og blæresten. I klinikken har vi scanningsudstyr, så vi hurtigt kan få et overblik og igangsætte behandling.

EKG:

Hjertekardiogrammer kan afsløre om dyret har en hjertelidelse, som kan behandles. Vi udfører hjerteundersøgelser med EKG – og har rutine i medicinsk behandling af hjertelidelser.​

Laboratoriediagnostik:

I Højby Dyreklinik har vi et veludstyret laboratorium, hvor vi selv udfører mange blodanalyser, undersøgelser af vævsprøver, afføringsprøver, samt dyrkning af bakterier med resistensbestemmelse.​ Derfor får du hurtigt svar, når diagnosticering kræver laboratorieundersøgelser.

Tandbehandlinger:

Mange dyr har dårlige tænder. Regelmæssige tandbehandlinger kan afhjælpe problemerne. Vi giver gerne gode råd vedrørende forebyggelse af tandproblemer ved et gratis ​tandeftersyn​. Herudover har vi mulighed for at udføre rodbehandling og plombering i de sjældne tilfælde hvor det skønnes nødvendigt.

Foruden de almindeligt forekommende behandlinger har vi på Højby dyreklinik specialiseret os indenfor følgende områder: ​


Laserbehandling:

​Laserbehandling er yderst effektivt til smertelindring og heling. Vi anvender behandlingen til skader og sygdomme i ryg, led, muskler og sener, hvor det især er den smertestillende og betændelsesdæmpende effekt vi opnår. I forbindelse med øregangs- og hudbetændelser er der også rigtig fin effekt.

I Højby Dyreklinik er vi uddannet til at behandle med laser og har med stor effekt behandlet mange patienter.

​Du kan læse mere om laserbehandling her

Udvidet undersøgelse og behandling af øjenlidelser:

Desværre kommer mange hunde og katte ud for alvorlige øjenlidelser, som, hvis de ikke behandles korrekt, kan resultere i, at dyret mister synet på øjet. Vi har derfor anskaffet en del specialudstyr, så vi kan lave en mere dybtgående undersøgelse af dyrets øjne.

Alternativ behandling:

På Højby Dyreklinik har vi i mange år arbejdet med alternativ behandling . Dyrlæge Kirsten Brock, har i mere end 20 år arbejdet med homøopatisk medicin, og er en ud af de ni dyrlæger herhjemme , som har taget en international efteruddannelse i denne behandlingsform. Kirsten Brock arbejder også med Bachs Blomstermedicin, der er en form for naturmedicin, som bruges specielt i forbindelse med psykiske/ adfærdsmæssige problemer såsom angst, aggression, usikkerhed m.v.

​Vi arbejder desuden i mindre grad med akupunkturbehandling – og her specielt med den såkaldte “guldakupunktur”, hvor man ved deponering af små stykker guld i akupunkturpunkter kan afhjælpe kroniske smerter i ryg, hofter, albuer eller knæled.

Læs mere om guldakupunktur ​her​​


Hundetræning:

For at sikre en optimal tilværelse for hund og ejer er det meget vigtigt af hunden er velfungerende både i forhold til mennesker og dyr. Derfor tilbyder vi egentlig hundetræning i form af hvalpemotivationstræning, unghunde – begynder- og voksenhundetræning. Der trænes efter princippet ”psykologi frem for magt”, og vi prioriterer små hold på 6-8 deltagere, så der er god tid til den enkelte hund/ejer. Se mere om vores hundetræning her.

Adfærdsbehandling og -rådgivning:

Skulle der opstå adfærdsmæssige problemer, kan vi tilbyde adfærdsbehandling, hvor adfærdsproblemet gennemgås grundigt sammen med vores dyrlæge Kirsten Brock, som tillige har specialiseret sig i adfærd. Ved adfærdsbehandling gives der retningslinjer for hvordan du og din hund arbejder med den uønskede adfærd – eventuelt under samtidig brug af naturlægemidler.​​

Se mere om adfærdsbehandlingerne her ​


Butikken:

I vores butik fører vi et udvalg af plejemidler, tilbehør, legetøj og kosttilskud til både hund og kat. Det ligger os på sinde at de varer vi fører i butikken er af høj kvalitet og samtidig yder vi en grundig vejledning i brug af varerne.

Foder:

Vi fører flere fodermærker af bedste kvalitet (Royal Canin, Hill’s og Specifik) – det gælder såvel almindeligt foder som egentlige sygdomsdiæter. Alle vore sygeplejersker har gennemgået en grundig efteruddannelse i fodring og står gerne til rådighed med råd om fodring og pasning.

Af forskellige årsager kan det være svært at få afhentet foderet på klinikken – vi tilbyder derfor en ugentlig foderudbringning, for en meget beskeden merudgift.


Åbningstider:

Klinikken har åbent dagligt mellem kl. 8 – 17 på alle hverdage. Konsultationer og operationer foregår efter tidsbestilling.

Døgnvagt:

Højby Dyreklinik er en vagtbærende klinik – dvs. vi tilbyder:

Døgnvagt alle årets dage

Sammen med Årslev dyreklinik, Ringe Dyrehospital og Dyrenes Klinik i Korup, indgår vi i:​

Vagtsamarbejdet Odense-midtfyn

I praksis betyder dette at man altid kan ringe til vores kliniknummer 65 95 80 03, her vil du blive henvist til et specielt vagtnummer. Vi bestræber os på at holde et højt informationsniveau i vagtsamarbejdet omkring de patienter, der behandles i vagten, så behandlingerne i videst muligt omfang foregår som var det på én og samme klinik.

Se mere under menupunktet Vagtsamarbejde