Ved smertevoldende sygdomme på rygsøjle, hofter og knæ har vi siden 1996 lavet guldimplantationer på Højby Dyreklinik.

Denne behandlingsform har vist sig særdeles effektiv til at fjerne eller nedsætte smerter fra det behandlede led. Hvis der er gener, er disse minimale, kortvarige og forbigående. Der er ikke observeret bivirkninger ved denne behandling.

Guldimplantation består i, via katetre, at implantere små stykker af en 1 mm tyk 24 karat guldtråd i akupunkturpunkter, der relaterer til et bestemt sygt led, eller i punkter der giver generelt smertestillende effekt. Ofte benyttes en kombination af disse metoder.

Det er et ”must” at der er stillet en korrekt diagnose inden behandlingen påbegyndes, samt at andre årsager med lign. symptomer er udelukket.​

Implantationen foregår altid i fuld narkose og under aseptiske forhold.

​Efter implantationen skal hunden holdes i ro 2-3 dage. Effekten indtræder gennemsnitligt efter 1 uge, variationen går fra 3 dage til 4 uger. Det første ejer observerer, er oftest at hunden er mere glad, uopfordret begynder at lege eller er markant mere aktiv end før implantationen, ligesom bevægelser bliver mere frie – alt sammen tegn på den smertestillende effekt af behandlingen.