Det er svært at skulle sige farvel til vores kæledyr, som ofte fungerer som et trofast familiemedlem.

Mange ejere er i tvivl om hvornår det er tid til at tage afsked med deres kæledyr.

Derfor kan det være rart at have dyrlægen, som kender dyret og dets forhistorie, med på råd.

Vi tilbyder sundhedseftersyn, som specielt drejer sig om en vurdering af dyrets livskvalitet, således at der kan ske en afklaring af, om det er ved at være tid til at skulle sige farvel.​

Når tiden nærmer sig er der ofte en masse spørgsmål.​

Hvordan foregår det?

Vi har i nedenstående beskrevet selve proceduren omkring aflivning her på klinikken:

Når du/I ankommer med jeres kæledyr vil I blive taget ind i et konsultationslokale. Her vil jeres dyr få en bedøvende indsprøjtning. Ofte vil dyrlægen forlade rummet mens dyret falder i søvn så I stille og roligt kan tage afsked. Når kæledyret er faldet godt i søvn vil dyrlægen indgive aflivningsvæsken. Herefter vil dyret hurtigt holde op med at trække vejret. Dyrlægen vil altid lytte til dyrets hjerte for at sikre at det er holdt op med at slå.

Hvad skal der ske bagefter?

I forbindelse med aflivningen beder vi om at I tager stilling til, hvad der skal ske med kæledyret bagefter.

Der er 3 muligheder:​

  1. Man kan tage sit kæledyr med hjem, og begrave det i haven. Det er lovligt de allerfleste steder. Hvis man ønsker det, så fremstiller ADA´s Kæledyrskrematorium papkister, som man kan bestille på forhånd, men vi beder jer om at gøre dette i god tid, så vi kan nå at hjembestille kisten.
  2. Vi kan sørge for at dyret sendes videre til kremering. Vi benytter ADA´s kæledyrskrematorium, som er specialiseret i kremering af kæledyr og intet andet.
  3. Man kan vælge en urnekremering og dermed få asken tilbage i en urne. Denne løsning er noget dyrere, idet der skal foretages en såkaldt ”enkeltdyrskremering”, og der er udgifter til fragt af urnen tilbage til klinikken.

Der er flere muligheder for valg af urne/bevarelse af aske:

Efter enkeltdyrskremering er der mulighed for at få asken hjem, enten i en urne og/eller indstøbt i et smykke.

Der er flere urnetyper, afhængig af, om urnen skal begraves i jorden, om asken skal spredes i naturen, eller man ønsker at have urnen stående.​​

Hvis man ønsker at få lavet et smykke eller lign. et andet sted end hos Ada´s Kæledyrskrematorium, kan man få en lille pose med aske ved siden af urnen.

I kan se de forskellige typer urner her.

Der er også mulighed for at få noget af asken indkapslet i askesmykker. Smykkerne kan ses her og kan bestilles hos os.​